Vuuscanter

KOSKA JOKAINEN HETKI HEVOSEN KANSSA ON ARVOKAS

Vapautta, hyvinvointia ja iloa hevosharrastukseen

Vuuscanter-tuotteet ja palvelut edistävät hevosten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Meiltä löydät mm. kuolaimettomat suitset, koulutustarvikkeet ja verkkokurssit. Autamme ihmisiä löytämään ilon hevosharrastukseensa ja luomaan syvemmän yhteyden hevosiinsa. Tarjoamme mahdollisuuden oppia uusia tapoja kommunikoida ja työskennellä hevosesi kanssa - juuri siten kuin sinulle ja hevosellesi parhaiten sopii. Jokainen tuotteemme ja palvelumme on suunniteltu kunnioittamaan sinun ja hevosesi ainutlaatuista suhdetta. 

Vuuscanterin tarina

Kaktu Kuparinen

eläintenkouluttaja (AT)

Löysin kuolaimettomat suitset vuonna 2013, kun edesmennyt hevoseni Futura ei tuntunut millään rentoutuvan kuolainten kanssa. Olin jo epätoivoinen, joten päätin viimeisenä oljenkortena kokeilla kuolaimettomia suitsia. Sen myötä yhteistyömme nousi kokonaan uudelle tasolle. Löysin vähitellen uusia ulottuvuuksia hevosten kanssa olemiseen ja ratsastukseen. Aloin myös perehtyä tarkemmin positiivisen vahvisteen käyttöön hevosten koulutuksessa.

Sen jälkeen onkin tapahtunut paljon. Minulla on nykyään useampia hevosia omassa pienessä pihattotallissani. Olen lisäksi opiskellut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon ja perehtynyt sen myötä enemmän hevosten oppimiseen, kouluttamiseen ja lajityypilliseen käyttäytymiseen. Käytän edelleen kuolaimettomia suitsia kaikilla hevosillani. 

Huomasin, että monet kuolaimettomat suitset pyörivät helposti päässä ja istuvat huonosti, joten päätin tuoda Suomen markkinoille sellaisia suitsia, jotka ovat hevosille mahdollisimman miellyttäviä, antavat tilaa turvalle, eivät paina poskiluita, eivätkä valu liian lähelle silmiä. Kosketuskeppejä ja verkkokursseja minulla oli ollut jo aiemmin myynnissä eri verkkokaupassa, mutta suitsien maahantuonnin myötä syntyi uusi brändi ja verkkokauppa nimeltä Vuuscanter.

Nimi Vuuscanter syntyi siitä, että olen jo pidempään kutsunut omia hevosiani leikkisästi vuuskanteiksi. Olen aina tykännyt sanaleikeistä ja sanojen vääntelystä. Hevosistani tuli siis monen sattuman summana vuuskantteja ja kaikkea hevosten kanssa puuhaamista syntyi kuvaamaan keksitty uusi verbi: vuuskantoida. Nykyään puhun kaikesta hevosteni kanssa tapahtuvasta puuhailusta vuuskantointina. Se on kätevää, koska teen hevosten kanssa paljon muutakin ratsastuksen lisäksi.

Hevosharrastus ja siitä puhuminen tuntuu olevan usein kovin ratsastus- ja suorituskeskeistä ja helposti unohtuu. että hevosten kanssa voi tehdä paljon muutakin ratsastuksen lisäksi. Oman sanan keksiminen merkitsemään kaikkea hevosten kanssa tapahtuvaa toimintaa ja olemista merkitsi minulle vapautta olla hevosten kanssa omalla tavallani ja muiden mielipiteistä välittämättä. Siten kuin minulle ja hevoselleni parhaiten sopii. 

Vuuscanter on enemmän kuin merkki – se on lupaus. Lupaus siitä, että saat olla oma itsesi ja harrastaa hevosten kanssa täysin vapaasti juuri niitä asioita, jotka tekevät sinut ja hevosesi onnellisiksi.

Yhteystiedot

Connect with us